Scratch

Koodauksen ”Lentävä lähtö”: opettajat nopeasti mukaan koodauksen maailmaan

Koodaus tuli peruskouluun jo syksyllä 2016, mutta osalle opettajista se on vieläkin outoa ja ehkä vähän pelottavaakin, oppilaiden vanhemmista puhumattakaan.

Perustuen yli 20 vuoden kokemukseemme tietotekniikan opettamisesta hyvin monenlaisissa ympäristöissä ja hyvin monenlaisille kohderyhmille me pystymme opettajaan koodausta hauskasti, nopeasti ja ymmärrettävästi. Me Saariston IT:ssä olemme opettaneet koodausta eli ohjelmointi sadoille hyvinkin erilaisen taustan omaaville kurssillaisille jo vuodesta 1994 alkaen.

Koodaukseen tutustutaan Scratch- sekä Scratch Jr -sovellusten kautta. Ne ovat erinomaisia koodausohjelmia, joilla luodaan animaatioita. Nämä sovellukset ovat inspiroivia ja niitä käyttämällä koodauksen opetus saadaan helposti integroitua monen muun kouluaineen kanssa. 

Lentävä lähtö koodaukseen: johdantoluento ja workshop

”Lentävä lähtö koodaukseen” on 2-tuntinen asiantuntijaluento, jonka aikana osallistujat oppivat ymmärtämään, mistä koodauksessa on kysymys, oppivat koodauksen alkeet ja saavat evästystä koodauksen opettamiseen oppilailleen. 

Jälkimmäinen tunti on käytännön harjoittelua tietokoneiden avulla. Veloitus on 300 € (+ alv. 24 %). Maksimiosallistujamäärä on n. 15 henkilöä / totetus. Näin varmistamme sen, etä pystymme ohjaamaan osallistujia workshopin aikana. 

Lentävä lähtö sopii erinomaisesti esim. veso-päivän osaksi. 

Syvemmälle koodaukseen: luennot ja workshop

kesto 2 * 3 tuntia

Tämän lyhen kurssin  aikana osallistujat oppivat koodauksen perusteet ja pääsevät syvemmälle koodauksen maailmaan. 

Kurssin jälkeen opettajalla on hyvät valmiudet ja työvälineet aloittaa koodauksen opetttaminen omille oppilailleen. 

Kurssimme on suunniteltu toteutettavaksi kahtena iltapäivänä tai iltana. Opetus tapahtuu luokkahuone-opetuksena tietokoneita käyttäen ja on hyvin käytännönläheinen ja inspiroiva. Veloitus kurssista on riippuvainen osallistujamäärästä. 

Yllä esimerkki Scratch JR -ohjelmiston käytöstä koodauksessa: animaatio avaruudesta!

Koodauskursseillamme käytetään Scratch JR – ja Scratch-ohjelmistoja. Ne ovat maksuttomia ja erinomaisia työvälineitä tähän tarkoitukseen. 

Muista, että meillä on tarjota myös koodaus-kurssi internetissä! Sen avulla voit oppia koodauksen ajasta ja paikasta riippumatta, juuri siellä ja juuri silloin kun itse haluat! 

Koodaus-kurssimme sisältö:

 • Johdanto koodauksen oppimiseen ja opettamiseen
 • Mitä looginen ajattelu on ja mitä koodaus on?
 • Miten koodausta voi opettaa?
 • Perusrakenteet:
 • – Peräkkäisyys
 • – Toistorakenne
 • – Ehtolause
 • – Muuttujat
 • – Yleiskäyttöinen koodi ja algoritmit
 • Opetusvälineet internetissä
 • Muut opetuksen apuvälineet. 

Uusi opetussuunnitelma toi mukanaan paljon muitakin muutoksia opetustyöhön kuin vain koodauksen. Koodauskurssimme ovat hyvä ja nopea ratkaisu koodauksen opettamiseen valmistauduttaessa.

Tartu tilaisuuteen ja hyppää nyt koodauksen kelkkaan! Nopeampaa ja tehokkaampaa tapaa on vaikea löytää. 

Yhteystiedot

Saariston IT

www.saaristonit.fi

puh. 045-6519941

kari.aalto(at)saaristonit.fi

Tietoa meistä

Ajankohtaista

Yhteistyökumppanit