Oraclen perinteiset sovellus ja -raporttikehittimet: Oracle Forms, Oracle Reports, Oracle Designer, Oracle Discoverer.

Yhä laajalti käytössä, mutta mitä, jos niiden osaamisesta alkaa olla pulaa?

Oracle Developer Forms​

Saariston IT:n Oracle Forms kurssi

Oracle Forms on toki vanha sovelluskehitin, mutta toimiva ja sillä toteutettuja sovelluksia on käytössä erittäin suuri määrä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Osaaminen on kuitenkin katoamassa, me voimme kuitenkin auttaa. Ensimmäisen Forms-kurssin pidimme vuonna 1994 ja silloin versio oli 3.0! 

Oracle Forms on sovelluskehitin, joka toimii näppärästi ja saumattomasti yhteen Oracle-tietokannan kanssa. Formsin avulla näyttösovellusten luonti on nopeaa ja helppoa.

Suuri osa sovelluksesta toteutetaan määrittelyjen avulla. Tarvittava lisätoiminnallisuus saadaan PL/SQL-kielellä toteutettavien ohjelmapalasten (triggerit) avulla. 

Oracle SQL – ja PL/SQL-kurssi saat myös kätevästi meiltä, joko internet-kurssina, luokkakurssina tai yksityisopetuksena

Tässä linkki Formsin dokumentaatioon

Oracle Developer Reports

Oracle Reports koulutus

Samoin kuin Oracle Forms, on Reports:kin hyvin perinteinen Oracle-sovelluskehitin. 

Se ei ehkä ole helpoimmasta päästä omaksua, mutta taitavissa käsissä se taipuu moneen ja tuottaan hyvin monipuolisia ja tehokkaita raportteja. 

Reports-kurssi kannattaa hankkia meiltä, ensimmäisen Reports-kurssimme pidimme vuonna 1996. Ja kovin monesta muusta paikasta näitä kursseja ei enää saakaan. 

Oracle Reports:in moduulit koostuvat tietomallista, layout-mallista sekä parametrinäytöstä.

Haastavinta on kenties layout-mallin kehysten ja ankkurien käytön ymmärtäminen ja omaksuminen. Reportsin oppimisessa on kaksi vaihetta, oppiminen ja ymmärtäminen. Oppiminen tapahtuu kurssilla ja ”lopullinen” ymmärtäminen käytännön työssä muutamien viikkojen aikana.

Tässä linkki Oracle Reports -dokumentaatioon.

Oracle Designer

Oracle Designer koulutus

Oracle Designer, CASE-väline, johon Oraclen kiinnostus loppui juuri kun se viimein tuli erittäin hyväksi välineeksi.  

Saariston IT:llä on erittäin pitkä ja perinpohjainen osaaminen Designerin käytöstä. Olemme toimittaneet Designer-koulutusta kolmella eri mantereella. 

Designer tarjoaa välineet prosessien, tietojen, toiminnan, tietovirtajen, tietokantarakenteiden, moduulien ja moduulirakenteiden mallintamiseen.

Se pitää sisällään tietokannan objektien generaattorin sekä Oracle Forms -generaattorin. Lisäksi se pystyy dokumentoimaan (reverse engineering) tietokannan sekä Oracle Developer -tuoteperheen sovellukset. 

Tässä linkki Oracle Designer -dokumentaatioon.

Oracle Discoverer

Oracle Discoverer Saariston IT

Oracle Discoverer on jo vanha business intelligence -väline, mutta sillä tehtyjä toimivia ja tärkeitä raportteja on Suomikin pullollaan. 

Raportit eivät ehkä ole niin helppokäyttöisiä ja hienoja kuin uudemmilla välineillä tehdyt, mutta toimivat ja antavat oikeat tulokset. 

Jos organisaatiossasi kaivataan lisää ”Disco”-osaamista, ota meihin yhteys. Saariston IT – Discoverer-koulutusta jo vuodesta 1998. 

Oracle Discoverer on jo 1990-luvulta periytyvä raportointityökalu, jonka avulla melko helposti luoda ad hoc-kyselyjä ja vakioraportteja Oracle-tietokannan tiedoista. 

Oracle Discoverer on edelleen käytössä hyvin monessa organisaatioissa, etenkin suurissa Oraclea käyttävissä yrityksissä ja yhteisöissä. 

Tässä linkki Oracle Discoverer -dokumentaatioon

Yhteystiedot

Saariston IT

www.saaristonit.fi

puh. 045-6519941

kari.aalto(at)saaristonit.fi

Tietoa meistä

Ajankohtaista

Yhteistyökumppanit