Tiistai 22.5. alkoi mukavasti ja mukavan aikaisin, lähdin jo aamukuudelta ajamaan Pyhämaasta kohti Oracle User Group:in seminaaria Vanajanlinnaan. Sää ei olisi voinut olla paljon kauniimpi ja lämpimämpi. Silti myöhästyin ensimmäisestä luennosta, jonka Debra Lilley piti. 

Upea paikka tuo Vanajanlinna sekä sijaintinsa että rakennusten puolesta. Tosin kauniimpia linnojakin olen nähnyt, tietenkin etenkin Ranskassa ja Saksassa. Tuntuu oudolta, että jollakin Rosenlewillä on ollut varaa rakentaa tuollainen kompleksi. Ja ilmeisesti hänelle jäi rahaa vielä rakentamisen jälkeenkin. 

OUGF pilvessä

Seminaarissa varsin suuri osa esityksistä liittyi Oracle Cloudiin. Miten mennä cloudiin ja miten paljon siinä rahaa säästyy. Jos säästyy. Entä sitten tietosuoja, kun firmojen tiedot tallettuvat jenkkien tietokantapalvelimille? Juuri kuuntelin radiosta ohjelmaa, jossa kerrottiin, että jenkeissä eurooppalaisten (tai paremminkin ei USAlaisten) tietoja voidaan penkoa, jos se on USA:n turvallisuuden kannalta tärkeä. Ja USA itse päättää, onko se tärkeää vaiko ei…

Suurin osa esityksistä oli englanninkielellä ja ulkomaalaisten puhujien esityksiä. Ei ettäkö siinä olisi ollut mitään pahaa, mutta jotkut tuntuivat varsin kaukaisilta aiheilta. Oracle on tosin niin laaja ”aihealue”, että kukaan ei voi hallita (tai olla kiinnostunut) kaikesta siitä, mitä se pitää sisällään. Taisi olla niin, että tiistaina, seminaarin 1. päivänä ainoat suomalaiset puhujat olivat Timo Raitalaakso ja Mikko Puonti Solitasta sekä minä Saariston IT:stä. Ja hyvinhän me tietysti kansainvälisessä seurassa pärjäsimme!

Saariston IT SQL

 

Kello koitti 15 ja tuli minun vuoroni pitää kolmen vartin pituinen luento. Aiheena SQL:n ja PL/SQL:n uudet ja vähemmän uudet ja vähemmän tunnetut ominaisuudet. Halusin kerrankin jättää opettamisen vähemmälle ja pidin esityksen aika kevyenä ja yllätyksellisenä. Se taisi onnistuakin, se herätti keskustelua ja uskon, että suurimmalla osalla oli luennon aikana mukavaa, vaikkei suuria uutuuksia Oraclesta varmaan esille tullukkaan. Onnistuin sijoittamaan esitykseeni yhden kalvon kvanttifysiikkaakin, mikä oli mielestäni saavutus sinänsä. 

Polkupyörä ilman jarruja

Olin jo aamulla varannut Vanajanlinnan respasta itselleni polkupyörän iltapäiväksi ja esitykseni jälkeen oli aika vaihtaa vapaalle, vaihtaa shortsit ja t-paita päälle ja hypätä polkupyörän selkään. 

Olipa siinä polkupyörä. Se näytti aivan hyvältä, mutta oli kivireki polkea. Ensimmäistä kertaa ajoin pyörällä, jonka ohjaustanko tuntui tahmealta kääntymään. Ensimmäisessä alamäessä huomasin, etteivät sen jarrut pitäneet juuri lainkaan. Oli varmasin tämän kesän hitain pyöräilyreissuni. Tämän jälkeen oma Kona-pyöräni tuntuu entistäkin paremmalta. Pyöräilyn Katumajärven ympäri ja loppumatkasta löysin kaupan, josta poikkesin ostamaan kylmän virvoitusjuomatölkin. Se vei huomioni ja unohdin alamäessä, ettei minulla ollut jarruja. Ehdin juuri ja juuri hypätä satulasta ja pysäyttää vauhdin tossujeni pohjilla jarruttaessa. Sairaalareissu tai olla lähellä, mutta ei se mitään. 

OUGF saunoo ja rokkaa

Takaisin Vanajanlinnassa ja seuraavaksi saunaan. Järven vesi oli lämmintä, mutta keksin tuulisen sään tekosyyksi olla menemättä uimaan. Hyvä. 

Illalla upea illlallinen ja kahden miehen rokkibändi. Olipa hauska nähdä, miten Oracle-nörtit innostuivat Guns’n’Roses -bändin cover-versioista. Kymmenen jälkeen nukkumaan, mutta jotkuvat taisivat jatkaa vielä takaisin saunaan. Aamulla kohti Hakaniemen Paasitornia ja uutta kurssipäivää…

Saariston IT Citroen c6
 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.