Internet-kursseja organisaation sisäiseen koulutukseen

Voisiko organisaatiossasi olla omia internet-kursseja uusia ja vanhojakin työntekijöitä varten?

Uuden työntekijän tulo ja integroiminen organisaatioon vaatii aina aikaa ja vaivaa. Tuttu tapa perehdyttää työntekijä on se, että hän saa henkilökohtaista ohjausta organisaation kokeneimmilta työntekijöiltä. Tämä on sinänsä erinomainen tapa osaamisen jakamiseen ja laajentamiseen, mutta jos se toistuu usein, se voi osoittautua raskaaksi ja kalliiksikin. Perehdyttävä(t) työntekijät ovat perehdytyksen aikana poissa ”oikeista töistään”. 

Internet-kurssin kotisivu, tässä esimerkkinä Saariston IT:n SQL-peruskurssin alkukappaleet.

Miten perehdytystä ja uuden oppimista voitaisiin tehostaa? 

Mielestäni erinomainen tapa tähän ovat internet-kurssit yhdessä perinteisen perehdytyksen kanssa. 

Internet-kurssit, mitä ne ovat?

Internet-kurssi on koulutuskokonaisuus, joka on saavutettavissa tietokoneella, tabletilla tai kännykällä. Se koostuu videoista, kuvista ja tekstistä. Hyvissä kursseissa on myös harjoituksia ja tarkistuspisteitä. Tarkistuspisteiden avulla sekä työntekijä itse että hänen esimiehensä voivat seurata kyseisen asian tai tekniikan omaksumisen edistymistä. 

Internet-kurssi on saatavilla missä tahansa ja milloin tahansa ja sen opetuksia voi kerrata aina tarvittaessa. Lyhyet videot ovat tunnetusti tehokkaita ja pidettyjä tapoja oppia uusia asioita. Paksujen kurssikirjojen läpikahlaamisen aika alkaa monelta osin olla jo takanapäin. 

Miten internet-kursseja voi tehdä ja kuka niitä voi tehdä?

Internet-kurssit vaativat ”tietokonealustan” eli käytännössä sopivan ohjelmiston, jonka päälle kurssit voidaan sijoittaa. Hyvä ”alusta” tekee internet-kurssin kehittämisestä helppoa. Kurssin rakentaminen vaatii mm. sen rakenteen suunnittelua ja käsikirjoituksen tekoa, videointia ja harjoitusten ja tarkistuspisteiden laatimista. 

Internet-kurssin tekeminen ei ole erityisen teknistä, mutta se vaatii monesti uudenlaista osaamista, kuten videointia, videoiden leikkaamista ja muuta käsittelyä.

Internet-kurssin voi lopultakin tehdä kuka tahansa, jolla ensinnäkin hyvä tuntemus itse kurssin aiheesta sekä perustiedot ja osaaminen videoinnista ja videoiden muokkauksesta. Kurssit on hyvä toteuttaa pienessä tiimissä, jossa tieto-taito tulee toisesta ja vaadittava tekninen osaaminen toisesta suunnasta. 

Käytämme kurssialustana suomalaista Campwire:ä, joka on osoittautunut helppokäyttöisekisi ja monipuoliseksi ohjelmistoksi. Suosittelemme sitä lämpimästi!

Saariston IT voi auttaa internet-kurssiesi laatimisessa

Saariston IT on toteuttanut tietotekniikkaan (SQL, PL/SQL, koodauksen perusteet) liittyviä internet-kursseja Campwire-alustalle. Olemme olleet Campwireen erittäin tyytyväisiä, sillä se on osoittautunut helppokäyttöiseksi ja joustavaksi kurssialustaksi.

Kursseja tehdessämme jouduimme opettelemaan useimmat asiat kantapään kautta. Vaikka meillä on yli 20 vuoden kokemus koulutuspalvelujen tarjoamista, internet-kurssien kohdalla pätevät eri periaatteet ja tekniikat. Monet asiat jouduimme tekemään uudelleen ja toiseen tai kolmanteen kertaan. 

Tämän käytännön osaamisemme internet-kurssien tekemisestä haluamme tuoda asiakkaidemme käyttöön. Saariston IT tarjoaa käytännönläheistä ja asiakaskohtaista konsultointipalvelua internet-kurssien rakentamiseen.

Uskomme, että sinunkin organisaatiossa osa perehdytyskoulutuksesta voitaisiin toteuttaa internet-kurssien avulla. 

Jos tämä herättää ajatuksia, niin ota yhteyttä! kari.aalto@saaristonit.fi

Internet-kurssit koostuvat suurelta osin videoista.
 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.